SİZ DE BİR ANANIN EVLADISINIZ?

SİZ DE BİR ANANIN EVLADISINIZ?

Evet, ‘‘Emekçi Kadınları Anma Günü’’ yine eften püften e kimine göre kutlandı, kimine göre anıldı. İyi de ne değişti ya da değişiyor onu bilemiyorum.
Kadın, yine  erkek egemen toplumda aynı yerde. Kadının duyguları hiçe sayılmaya, bedeninin kullanılmasına, dayaklara, tacizlere her türlü mobinglere ve hala eksik etek   olarak görülmeye aynı hızla devam ediliyor.
Çözüm mü? Biz analar, erkek çocuklarımızı doğru yetiştirmek zorundayız bunu başaramadığımız sürece bu hikâye sürüp gider.
Sayın erkekler artık klişe laflar bunlar ama sizi de doğuran bir ana hani hep unutuyorsunuz ya! Tekrar hatırlatayım dedim…
Erkek çocuklarınıza küçük yaşta vermeniz gereken en önemli kavram insanı insan olarak görmeleri.
Eğer siz oğullarınızla minicikken erkek çocuğu olarak övünüyorsanız, paşam, aslanım gibi güç isimleriyle hitap etmeye, onlar erkek çocuğu kadın işi mi yaptırılır? diyorsanız bu sorun asla çözülmez.
Önce biz oğullarımıza,
İnsanı insan olarak görmelerini,
Nefisleri uğruna can yakmamalarını,
Canlıya bedensel ya da ruhsal zarar verilmemesini,
Kimsenin namusuyla, şerefiyle, haysiyetiyle oynanmaması,
Bir gün baba olduklarında kız evlatlarına da aynısının yapılabileceğini,
Kadın ya da erkeğin hak hukuk olarak eşit ancak yaşamda ona destekçinin erkek olacağını anlatmazsanız bu devran böyle döner durur.
Kim ne derse desin bir çocuğun eğitiminden birinci derecede anne sorumludur. Neden mi? Çünkü analık duygusu kadınlara doğuştan gelirken erkekler bu duyguyu sonradan kazanırlar. Kadın bilgili ve eğitimli olmalıdır ki erkek evlatlarını da kız evlatlarını da insani duygularla yetiştirsin ki bu anılan kutlanan günlerin bir anlamı olsun!
Bir iki lafım da erkeklere,  eşinize, sevdiğinize verdiğiniz maddi ve manevi zararlar bilin ki bir gün kendi evlatlarınızdan çıkar.
Sizler iyi bir baba olursanız evladınız size saygı gösterir ve sizin gibi insanları hayatlarına alırlar.
Yok, bunun tersi döven, söven, eşini ya da hayatındaki insanı aldatan yalan söyleyen kısacası namus şeref yoksunu bir örnekseniz, kız evladınız için bütün bunlar normalleştiği için sizin gibi insani değerlerden yoksun kendine ilk ‘‘seni seviyorum’’ diyen adama inanır, güvenir ve annesinin yaşadığı  kaderi kabul ederek zulüm için de bir yaşam sürmeye devam eder.
Diğer lafımda kadınlara, oğullarınızı eşinize ya da size zulüm eden erkeklere inat intikamınızı alacak kurtarıcı olarak yetiştirdiğiniz de bu silah sizin eliniz de patlar ve önce siz zarar görürsünüz.
Bunun yerine çektiğiniz acılardan ders alıp erkek evladınıza insani duyguları aşılamalısınız ki sizlerin sayesin de bir nesil insan olarak yetişsin…
Unutmayın kadın ya da erkek hepimizin sonuçta bir anası var ve yaptığınız her kötülük, namertlik, hainlik bir gün sizi de vururken kadına zulüm hiç bitmez.
‘‘Kadının düşmanı, kadın!’’ olmasın artık…
Şimdilik her zaman olduğu gibi hoşça kalın, akıl ve beden sağlığınızı korumaya çalışın!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünün Ardından…

UYANIŞ...

Kayıp Nesil...