Yatak Soğusaydı Bari!


Yatak Soğusaydı Bari!

Hıım başlığı görünce ne ola ki dediniz değil mi?

Evet tahmin ettiğiniz gibi daha yatak soğumadan  yatılıya misafirliğe gidiveren  çürümüş kokuşmuş kalplerden bahsedeceğim….

Bu aralar öyle çok aldatma, ayrılık hikâyeleri duydum ki ya da zaten çoktu benim durum algıda seçicilik oldu.

Evli karı kocaların aldatma ve aldatılma hikâyelerinden tutun da birbirlerini yoldaş Candaş bildiği sevdalarının daha yatak soğumadan başka yatakları ısıtmaya çalıştıklarını duyar görür olduk.
Kötü, çok acı, onursuzluk bana göre ama yaşanıyor ve bu durumla başa çıkmak için ayrı bir savaş veriliyor.

Neden aldatılırız ya da aldatırız? İnanın bunun tam cevabı hiçbir zaman verilememiştir.

Bana göre insan evladının nefsinin pis olması, çocukluk dönemin de manevi değerlerin verilmemesi ve yetersiz bireylerin sürekli kendini kanıtlama isteği gibi geliyor…

Bunu akademik olarak değil yaşamın içinden araştırmak istedim. Benim malzemem insan ve mesleğim gereği çok farklı insanlarla konuşma şansım oluyor.

Çıkardığım sonuç belki kabul etmek istemeyeceksiniz ama yine de kendi kendinize yorumlamanızı isterim;

1-Daha çok toplum açısından güçlü ve ilgi odağı  olan kadınlar ya da erkekler aldatılıyor. Enteresan görünse de düşünce mantıklı geliyor. Neden mi?  Güçlü görünen kadını ya da erkeğin yanında karşıdaki insan kendini ezik, aciz ve hiçmiş gibi hissettiği zaman ‘‘ben varım demenin yolunu’’ aldatarak göstermeye çalışıyor  ki şu lafı çok duydum ‘‘aldattığı insan benden daha iyi olsaydı keşke!’’ sizden daha iyi olması mümkün  değil çünkü size güç gösterisi yapamadığı için zaten sizden zayıf ve yetersiz insanları tercih ediyorlar.

2- Çocuk yaşta ahlaki değerleri öğrenmemiş olmaları.

3-Çapkınlık peşin de skorunu arttırmaya çalışan kadın ya da erkeklerin en önemli ortak noktası övünecekleri tek eylemin ve başarının bu olduğu ki aslında başarısızlığın ta kendisi.

4- Kadın ya da erkeğin çok insanla birlikte olduğu övgüsünü onlardan duyarsanız maalesef altında cinsel eksikliğin, başarısızlığın olduğunu fark edersiniz

5- Kadın ya da erkek uzun süre aynı hayatı yaşamış partnerine artık kendini farklı gösteremez çünkü iki tarafta birbirine numara yapacak zamanı çoktan geçmiştir. Hal böyle olunca büyü bozulmuş egosu yüksek olan tarafın başkalarına kendini farklı olmadığı ama hayal ettiği insan olarak tanıtma zamanı gelmiştir.

6- Belki bunu hiç kabul etmek istemeyeceksiniz ama tabanında hayatının merkezine aldatmak ve skor yapmayı alan bireyler de gizli homoseksüelliğin  ve lezbiyenliğin olduğunu ya da cinsel sapkınlıkların varlığını anlayabilirsiniz. Neden mi? kişi yoksun olduğu, eksikliğini hissettiği konuları çok konuşur ve farkına varmadan tekrarlar. ‘‘Ben istediğim kadınla  ya da erkekle yatabilirim gibi…”
Çünkü o kişi de manevi değerler vefa, vicdan gibi insani duygular yoktur.Tek sorunu kendine bile kabul ettiremediği duygularını bastırmaktır.

Ve arkadaşımın benimle ilgili yorumu  ona neden ben de böyle şeyler yaşadım dediğim de ki bunun cevabını veren bir erkekti. ‘‘Sen bir erkek için çok fazla kimliği olan bir insansın çoğu erkek bu kimliklerin altında ezilir çünkü senin yanında sen ne kadar onun ayarına inmeye çalışırsan çalış  ezilir’’ ve sözünü şöyle bitirdi ‘‘sen duygularınla yaşadığın için karşıdaki insanın bütün hayatının içine giriyorsun ona destek olmak ve anlamak için sen seni yaşamadan önce karşındaki insanı yaşıyorsun bu da senden güçsüz olduğunu hisseden erkeği korkutuyor. Biraz hiç bir şeyi bilmesen, biraz maduru oynasan olmaz mı?’’ dedi.

Gördünüz mü? 

Kimi için çok başarılı olmak özel hayatında yalnızlığa sürüklenmesine neden oluyor.
Yön verilemeyen, her şeyi tek başına halledebilen, kimseye ihtiyacı olmayan ve kimseden beklentisi olamayan hatta kendi çevresinden menfaat sağlanabilen bir insan da aldatılabiliyor ve  tercih maduru oynayan ,yaşama bir iz bırakmayan ve hatta başkalarının açtığı yolda ilerlemeye çalışan insanlar oluyor.

Bu konuların sonunda son sözüm şu her ne yaşıyorsanız gerçekten insanları aldatmadan onurlu ve şerefli bir şekilde yaşayın beden sizin istediğiniz gibi kullanın ancak size gönül vermiş emek vermiş insanların da ruhlarını kirletmeyin. Bir gün o insanlara ihtiyacınız olduğun da yanınızda olmayacaklarını acı bir şekilde görürken kimle aldatıyorsanız aslında aldananın siz olduğunuzu kimsesiz kaldığınız da tecrübe edeceksiniz…

Ve yatağın soğumasını bekleyebilecek kadar onurlu olmaya çalışın!

Şimdilik her zaman olduğu gibi hoşça kalın,akıl ve beden sağlığınızı korumaya çalışın!   

    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünün Ardından…

UYANIŞ...

Kayıp Nesil...