“Öğretmenim, Ben Kız mıyım?”

“Öğretmenim, Ben Kız mıyım?”

Evet, artık bizim memlekette kış yeni yeni gelmeye başladı. Adana’m böyledir. Boşu boşuna Çukurova denmemiş.

Benim memleketim de kışlar geç gelir ama geldiği zaman da “ keşke kar yağsa da bu soğuğu çekmesek” deriz. Anlayacağınız kısa sürse de soğuğu çetindir. İliklerinize kadar üşürsünüz.

Hal böyle olunca da biz anneler çocuklarımızı bu soğuktan korumaya çalışırız. Onlar bizim göz bebeğimiz, vazgeçilmezlerimizdir. Analık-babalık böyle bir duygu işte, hata yapıp yapmadığımızı düşünmeden hep onları korumaya, kollamaya gayet ederiz.

Minik öğrencimin “öğretmenim ben kız mıyım? Annem bana kilotlu çorap giydirdi” serzenişiyle bu konuyu ve ufak tefek gözden kaçan bazı gelişim ile ilgili bilgileri hatırlatmak istedim. Bu arada bizim minnak oğluş zaten bu tezatlığı fark edip anlamlandırmaya çalışıyordu. Elbette ki “annen yanlış yapmış” diyecek değildik bu nedenle “ üşümeni istememiş bir daha söyleriz pijama giydirir “ diyerek konuyu geçiştirdik.

Ancak pek de geçiştirilecek konular değil.  

 Erkek çocukları özellikle altı açıldıktan ki takriben iki yaş sonrası kilotlu çorap giydirilmemelidir
Bunu iki nedeni var, 1.Neden; çocuklarda kimlik kargaşası doğabilir, çünkü cinsel kimliklerini bulma yaşlarıdır.
2. Neden ise; yumurtalıkları sıkıştırılmamalı ve çok sıcak tutulmamalıdır.
Bunun da nedeni, kısırlık ihtimalinin yaşanmaması içindir. Spermler sıcak ortam da kalitesini yitirir.

Kilotlu çorap yerine pijama giydirseniz de olur.

Ayrıca; erkek çocuklarınızı ayakta çiş yaptırmayın.

Nedeni; ileri yaşlar da, ayakta kasların kasılmasından ve yine damar kanallarının gerilmesinden dolayı, kanallar da yaşanacak tıkanıklık sonucu prostat hastalıkları yaşama olasılıkları kaçınılmazdır.

Ve  2 yaş en geç 3 yaşta artık çocukların tuvalet alışkanlığını kazanmaları gerek, altı bağlı çocukta kişiliğini kazanamama, özgüven yitimi, benliğini bulamama,bağımlı, büyümeyi reddetme ve bundan dolayı yaşanacak gelişim geriliği meydana gelir.

Bu yazdığım olumsuzluklar. 1 yaşından sonra anne ya da babayla yatan çocuklar içinde geçerlidir ve hepsinden önemlisi ileri yaşlar da kaygı bozukluğu yani anksiyeteye neden olur.

2 yaş sonrası çocuklarınızı kilotla yıkamaya gayret edin. Babalar, özellikle çocukların özel bölgelerine dokunmamaya çalışın.

Çocuklarınızın yanın da çıplak dolaşmayın ya da çok rahat soyunmayın.

3 yaş sonrası tuvalette başını beklemeyin ve kapının hemen dışında olduğunuzu ifade edin.

Ayrıca 3-4 yaş itibarıyla çocuk kendi tuvalet temizliğini sizin kontrolünüzde yapabilir bunu sizin öğretmeniz gerek. Çocuk öğretmeni dâhil hiçbir yabancının ona dokunmaması gerektiğini bu şekilde öğrenir.

Çocuklar namahremi edebi ve özel bölgelerine dokunulmaması gerektiğini de böyle öğrenir

Bunlara dikkat etmezseniz fallik dönem dediğimiz, çocuğun cinsel kimliğini öğrendiği dönem de mastürbasyon ( sizin bildiğiniz tarzda değil gıdıklanma hissedir) bu dönemi yoğun yaşar ve uzun sürer.

Çocuklarınızın bedenen ve ruhen sağlıklı büyümesini istiyor ve tacizlere maruz kalmamasını arzuluyorsanız yukarıda yazdığım basit önlemleri alarak bütün bu tehlikelerden koruyabilirsiniz.

Ayrıca, farkına varmadığınız bu tür davranışları normalleştirdiğiniz de çocuk kendini nasıl koruyacağını bilemeyeceği gibi cinsel kimliğini bulmakta her zaman zorluk çekecektir.

Cinsel kimliğini bulamamış gençler, efeminen tavırlar, cinselliği çok küçük yaşta yaşamaya çalışan gençler çocukluk yaşın da (0-6 yaş) yanlış yönlendirilen, aşırı koruyucu ailelerin çocuklarında daha çok görülmektedir.

Lütfen! Çocuklarınıza, “öğretmenim ben kız mıyım?” karmaşasını yaşatmayın…

Şimdilik her zaman olduğu gibi hoşa çalın, akıl ve beden sağlığınızı korumaya çalışın!   



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünün Ardından…

UYANIŞ...

Kayıp Nesil...