Alooo ! Bir Bardak Çayın Var Mı?

Alooo ! Bir Bardak Çayın Var Mı?

Çevreniz de kaç kişi olur olmaz bir saatte “aloo bir bardak çayın var mı?”  dedi hiç düşündünüz mü? 

Ya da sadece “sesini duymak istedim hepsi bu!”  diyerek her sıkıntısına rağmen sizi düşündüğünü hissettirdi?

Bir günaydın mesajı ya da iyi geceler ne önemsiz görünüyor değil mi?

Aslında çok önemli, “ben seni düşündüm, aklımdasın” demenin bir şeklidir. Ya da  “özledim” diyemez bazen karşınızdaki.

Bütün bu iletişim şekillerinin tek nedeni önemsediğiniz insana verdiği değerdir.

Hiç sanal sohbet sitelerinin neden bu kadar yoğun kullanıldığını ya da sanal flörtlerin artık gerçek yaşamın önüne bile nasıl geçtiğini hiç düşündünüz mü?

Genel de kimi görsem sorarım…

Neden?

Hayatında seninle yol yürüyen bir insan var, neden?

Neden, neredeyse tuvalet dışında her yaptığını özellikle twittır da paylaşırsın?

Ve nasıl hiç görmediğin bir insana sadece sosyal medya paylaşımlarından yola çıkarak âşık olabilirsin?

Evet, yanlış duymadınız “aşk” benim için çok özel ve kutsal bir duygu herkese bol kepçe dağıtılmamalı ama oluyor mu? Yaşayanlara şahit olunca olduğunu da öğreniyoruz, garip ama gerçek!

Ki sanal medyayı en çok kullananlardanım dır. İşim gereği, sorumlu olduğum grup ya da sayfa yöneticiliğim ve en önemlisi yazmayı ve kendimle birlikte hüzün sarmalı içine düşmüş takipçi arkadaşlarımı biraz mutlu etmeyi sevdiğim için…

Bir de! Kimsenin sanki ayıpmış gibi, nedense kabul etmediği beğenilme içgüdüsü, evet aklımın takdir görmesi yaşamımda yaptıklarımın beğenilmesi beni mutlu ediyor. Şunu biliyorum ki hepiniz de bu duygudan mutlu olursunuz, o yüzden hiçbir insani duygudan utanmayın.   

Beyler ve hanımların sanal da flörtleşmesinin altında yatan nedenlerin biri de budur dış motivasyon ihtiyacı. Aynı yaşamı paylaştığımız insanlardan göremediğimiz takdiri, ilgiyi bu sohbetlerde gidermeye çalışırız. Bazen yalan bile söyleriz. Doğru mu? Bence değil ama öyle mutlu olup kendinizi iyi hissediyorsanız bir sakıncası yok. Sadece kendinizi hepten kaptırıp gerçeklerden uzaklaşmayın yeter.

Ama bir yaşam koçu ve aile danışmanı olarak en önemli tavsiyem gerçek yaşamda yanınızdaki insanların ki bu kim olursa olsun, değerini fark edin onları önemseyin ve takdir etmeyi, ilgilenmeyi deneyin. 
Kimse siz değer veriyorsunuz diye değerinizi düşüremez ama siz mutlu olursunuz ve inancım şudur ki mutlaka verdiğiniz güzel duyguların karşılığını alırsınız.

İşte o zaman “bir bardak çayın var mı? “ diyecek dostlarınız çoğalır.

Sanalda ki aşklar….
Buna aklım ermedi ama arkadaşımın tanıdığı bir hanımın hiç yüzünü görmediği bir adamdan dolayı aşk acısı çektiğine şahit oldum  

Aslında bütün bunların tek nedeni kendini ifade edememe ve duygusal boşlukla birlikte sosyal iletişim sıkıntısı yaşama ve özgüven eksikliği.

Yetiştirdiğimiz evlatlarımızın sosyal-duygusal zekâsını geliştiremez ve aktif yaşamın içine dâhil etmezsek, hızla teknoloji yalnızlığına sürüklediğimiz , ekran hayatının için de yaşamını devam ettirmeye çalışan bir nesli mahkum ederiz. Anlayacağınız istekli mahkûmiyet…

Nihayetin de izlediğimiz olumsuz tabloda kaçınılmaz olur.

Ve....
Yaş almış insanlar neden Duygularınızdan bu kadar korkarsınız?
Sonuçta hangi yaşta olursanız olun yaşlanan bedeniniz ruhunuz değil.
Neden gerçek yaşamda beğenilmek ya da beğenmek size utanç verici geliyor ki artık çevre “ne der” i çoktan bir kenara bırakmak zorundasınız yaşamımız hızla akıp gidiyor. 
Beden sizin, ruh sizin, yaşam sizin,  kime ne!

Ben yıllar yıllar oldu yargılamaya kalkanlara  “ sana ne!”  Diyeli, bunu lütfen deneyin hiç bir şey kaybetmiyorsunuz.

Önce arkadaş olmayı,değer vermeyi ,hasta ruhlardan uzak durmayı ve en önemlisi yanı başınızda etten kemikten varlığını hissettiğiniz dokunduğunuz,sarıldığınız beraber gülüp ağladığınız insanları kırmamayı öğrendiğimiz gün….

İşte o gün, hayalle yaşamın anlamsız , gerçeğin ne kadar değerli olduğunu anlayacağız..

Çünkü,
Sıkıntımız da, 
Sevincimiz de,
Dibi gördüğümüz de hasta yatağımız da ve hatta cenazemiz de yanı başımız da, duamızı okuyan onların olduğunu göreceğiz…

Bir telefon kadar yakın, bir sıcak çay için habersiz pat diye yanınızda olacak, sizi her halinizle kabul edecek dostlarınız hep olsun, çoğalsın, hiç gitmesin!

Şimdilik her zaman olduğu gibi hoşça kalın, akıl ve beden sağlığınızı korumaya çalışın!




Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünün Ardından…

UYANIŞ...

Kayıp Nesil...