Pişşt Yetişkinler! Bir Kendinize Gelin Bakiim….

Pişşt Yetişkinler! Bir Kendinize Gelin Bakiim….

Yakın çevrem bilir çok uzun zamandır zihinsel sağlığımı koruyabilmek için TV seyretmem. Benim küçük oğlan gelene kadar TV nin kesildiğinin bile farkına varmadım… Durum bu!

Sanal medya, paylaşım sayfaları bana neler olduğunu zaten haber ediyor, çok çok fazla dolanan paylaşımlar da gerçeği anlamak için internetten yararlanıyorum…

Asıl hayat ve gerçek haberleri doğru görebilirseniz hepsi sanal yaşamda, TV de boş laflar insanın canını sıkıyor, yok sıksın da bir paylaşım yapıyorum bu sefer de aileme zarar gelir diye tekrar siliyorum.

Çünkü bana ilişemeyenler en yakınındakilerden çıkarıyorlar hırslarını o yüzden özgürlüğün de cesur kalemin de beli bükülüyor.  

Uzun zamandır da  siyasi serzenişte bulunmuyorum zaten.Bütün partiler,belediyeler harika her şey yolunda hepsi insani  davranıyor, kimse partizanlık yapmıyor , kimse ne yalak ne de yalaka besliyor….
Dedim ya her şey yolunda…

Amma biz ihtiyarlar artık bir kendimize gelelim olmaz mı?

21 yaşında bir delikanlı…

Öyle güzel yazmış ve öyle güzel ders vermiş ki helal olsun bu çocuğu büyüten aileye ve öğretmenlerine dedim.
Sanal da bende paylaşmıştım işin özeti genç “ Siz mundar edin dünyayı ondan sonra gelin bizi suçlayıp mahvettiğimiz düzeni bizim düzeltmemizi isteyin, birde bizi beğenmeyin, yok öyle bir dünya! “ demişti uzun bir yazısında…

Evet bu bebeler daha dünyaya gelmeden biz insanlığımızı yitirelim, hak –hukuk, insani bütün değerlerimizi sadece kelime olarak kullanalım, vicdan,vefa gibi toplumu ayakta tutan duyguları rafa kaldıralım ondan sonra da dönüp “bu gençlerden hiç bir şey olmaz” diyelim…

Ve bir genç çıkar böyle de “Hadi oradan!” der. Adama…

Hani beğenmediğimiz gençlik var ya? Bu çocukları pardon da kim büyütüyor,kim yetiştiriyor biz değil mi? Uzaydan gelmiyor ya gençler.

Biz konuşma hakkı vermeyelim, onları birey olarak görmeyelim, durmadan  başaramadığımız ne varsa onlara yükleyelim, sonra da bol bol eleştirin yok öyle bir dünya…Eğer beğenmediğimiz nesil varsa bu bizlerin eseri.
Amma…. Şükür ki bu adını bilmediğim 21 yaşında ki genç gibi gençler gümbür gümbür geliyor o yüzden azınlık rahat olun!

Artık gençler evrensel düşünüyor, sorguluyor, soruyor ve onlara mantıksız gelen hiçbir oluşumu kabul etmiş gibi görünseler de etmiyorlar. Onların dünyasında, din, dil, ırk kavramı artık yok çünkü insanı evrensel değer olarak yorumluyorlar.

Yetişkinlerin tu… kaka…  dediği, cinsel kimlik farklılığı,fiziksel farklılık onlar için normal  çünkü “ kişi özgürdür ve kimse kişinin özgürlüğünü kısıtlayamaz” ha.. Ayrıca inançlara da aynı hassasiyetle davranıyorlar. Kimsenin görüntüsüyle işleri yok. Onlara göre bilim irfan ve mantık çerçevesin de araştıran sorgulayan olsunlar yeter…

Belki farkındasınız çoğu apolitik neden mi? saçma geliyor. İnanmıyorlar haklılar…

Büyükler o kadar kötü örnekler ki çocuklar neden inansınlar,    
Şimdiki gençler söyleme değil davranışa ve neticeye bakıyorlar. Bizim kötü alışkanlıklarımızı çoğu yapmıyor ve bizlerin çok aciz olduğunu bile düşünüyorlar, yine haklılar…

Onlar bilimsel araştırma, klasikler, dünya tarihini okuyorlar, dinsel inançlara bile, eğer hala mantıklı buluyorlarsa bütün kaynakları okuyarak karar veriyorlar.
Anlayacağınız doğduklarında sorulmadan yazılan hiç bir şey kabul etmiyorlar…
Acaba bu derece kafaları çalıştığı, öz güvenleri güçlü olduğu için mi? biz yetişkinler “bu çocuklardan hiç bir şey olmaz” diyoruz?

Çünkü onlara hırsızlık yaptıramazsınız,”bana biat et” diyemezsiniz, istediğiniz yöne çekemezsiniz, onları körü körüne hiçbir düşünceye inandıramazsınız. o mu korkutuyor bizleri? De krallığımız elden gidecek endişesi mi taşıyoruz…

Hayır, bu gençlikten hiç korkmayın, siz kendinizden korkun…

Korkun! Çünkü bu gençler enkaz olarak onlara devretmeye çalıştığınız ülkenin mutlaka hesabını tek tek soracaklar…

Bundan emin olabilirsiniz…  

Bakın size gencin paylaşımının son kısmını değiştirmeden yazıyorum, lütfen dikkatli okuyun!

“Size bir şey söyleyeyim mi? Yeni nesil pırıl pırıl. Hiçbir sıkıntı yok. Asıl sıkıntı, yeni nesle eski nesilleri unutturan yetişkinlerde.
Son iki yılda kaç tane Türk filmi çekilmiş ve geçmişimizi anlatıyor. Kitapçıların çok satanlar rafındaki kitaplardan kaç tanesi gençlere ecdadını sevdirmek için yazılmış acaba?
Siz dedelerinizin emanetine sahip çıksaydınız, biz de yarınları emanet olarak kabul ederdik belki. Ama şu durumda hiç emanet alacak durumumuz yok! Kusura bakmayın!
Geçmişini unutturduğunuz bir nesle, gelecekten ödev veremezsiniz!

Bu yüzden aranızda, “Yeni nesil şöyle, yeni nesil böyle!” diye konuşup durmayı bırakın!

“Senin yaşında Fatih İstanbul’u fethetmişti!” diyerek demagoji de yapmayın!
Evet, 21 yaşındayım. Ama Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaşta değilim.Çünkü benim babam II. Murad değil, hocam da Akşemseddin değil.Zaten İstanbul da artık Fatih’in fethettiği İstanbul değil.
Kalın sağlıcakla...”

Ne de! Güzel son vermiş yazısına “siz ne sürdünüz elimize de biz ne sürelim yüzünüze” Ata sözünün izahı ancak bu şekilde olur….

Şimdi söyleyin bakalım bu gençlik bizden hesap sormayacak mı?  

Her zaman olduğu gibi hoşça kalın, akıl ve beden sağlığınızı korumaya çalışın!


  

  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünün Ardından…

UYANIŞ...

Kayıp Nesil...