Kurnazlık zekâyla karışınca…

Kurnazlık zekâyla karışınca…

Gece bir yazı okudum kimin yazdığı belirtilmemiş ve alıntı olarak paylaşılmış. Yüzyıllardır hâkim güçler, yaratan, üreten ve farklılık peşin de ömrünü verip doğruları konuşan zekâ kapasitesinin farkına varan insanları katletmişler. Yazı sanal da çok dolaştığı için tekrar buradan paylaşmıyorum ancak kullanılmayan her organ küçülür ve işlevini yitirir, aynı beyin gibi…

Hal böyle olunca bize kalan, orta zekâ ya da alt zekânın torunları olmak olmuş. Anlayacağınız o dönemler de insanoğlunun katliamları sonucu gen geçişine müsaade edilmeden hâkim güçlerin koyun gibi güdeceği yarım akıllı toplumu oluşturmuşuz.

Zaten, yakın tarihe şöyle baktığınızda da zekâ seviyesi yüksek liderlerin, bilim insanlarının çoğunun çocuğu olmamış ne kadar zekâ geriliği olan yönetenler, kendini bilim insanı, ehil akıl, bilge zannedenler da bol bol çocuk yapıp genlerini her bir tarafa yaymışlar.

Haa diyeceksiniz ki ‘‘biz o kitleye ait değiliz. Çünkü ; haksızlıkları, ahlaksızlıkları, görüyor ve tepkimizi veriyoruz, kimse koyun gibi güdemiyor bizi…’’
Evet, doğrudur. Bizler/sizler atalarınızın minnacık bile olsa %5 akıllı genlerini taşıma şansı olan kişilersiniz/kişileriz. O yüzden isyan eden, baş kaldıran bir azınlık hala bu toplumu aydınlatmaya, uyandırmaya çalışıyor.

Ancak hala her yerdeler ve hayatımızın içine tükürmeye devam ediyorlar. Yoksa  içeri de cezasını çeken bir insanın, sevseniz de sevmesiniz de eşine çirkin hakaretler edip, toplumun cahil kesimini ayaklandırma girişimini yapılmazdı ya da  ‘‘benim bilmem kaç tane akrabam var’’ diyerek karşı görüşlü insanları tehdit etmeye bir kadın kalamazdı veya dönüp ‘‘sokağa salarım %50’yi zaten zor zapt ediyorum’’ diye tehditle iş yapmaya çalışanlar da olmazdı.

Ya, kadın cinayetleri ya da ona canlı cinayeti, istismarı demek daha doğru çünkü kadın, köpek, çocuk demeden, bu genleri bozuk insan müsvetteleri ortalarda dolaşmazdı.

Hâkim güçler dendiğin de sakın bunu illaki yönetenler, yöneticiler diye de düşünmeyin. Sizi döven, küfür edip sürekli hakaret eden, karakteriyle bastırmaya çalışan, sizi aşağılayan, aslın da bu hayatta hiçbir başarısı olmayan ancak çok konuşarak her konu hakkın da bilir bilmez ahkâm kesen ve sizi sürekli baskın tutmaya çalışan. Ne özel hayatın da ne de iş hayatın da dikiş tutturamayan ve siyasi kimliği olmamasına, hayatın da hiç oy kullanmamasına rağmen siyaset bilimcisine dönüşen, kendi pazarlamasını inanarak yapan tipler çevreniz de hiç yok mu?

İşte, onlar aklı eksik kurnazlardır. Bu tiplerin en takdir ettiğim özelliği, akılsız olduklarını fark etmeleri ve çevresine de aklı eksikleri toplamalarıdır. Eş seçimlerin de mutlaka itaat eden eş seçerler, evlatları zaten aldıkları kurnazlık geniyle akıllı olduğunu düşünen ebeveynini ayakta uyutur. Bu akılsız kurnazlar da onun bunun açıklarından nemalanarak sığıntı olarak zamanın, yönetimin adamı olur, onları başka bir zaman asla aynı yerde göremezsiniz.
Zaten geçmişini öğrendiğiniz de bilmem kaç tane eş, bilmem kaç tane sevgili, bilmem kaç tane iş, bilmem kaç tane şehir ve ev değiştirdiğini öğrendiğiniz de şaşırmamalısınız. Bir de bu kurnazlar, mutlaka bunların açıklamasını size akıllı akıllı yapar, elbette yutarsanız…

Ne acıdır ki bu zekâ geriliği genleri taşıyan kitleler, normal zekâya sahip kitlelerden fazla olunca onlar yöneten, söz sahibi konumun da olurken, aklı normal olanlar da yönetilen oluyor.

Eğer yüzyıllardır devam eden üstün zekâlı insanların katliamı olmasaydı, soyları devam etseydi bugün dünya insan popülasyonunun %5’i değil %35'i üstün zekalı olacaktı.

Öyle olunca; Endülüs ve İskenderiye kütüphaneleri yanmamış, İnançlar siyasi görüşleri, etnik kökenleri yüzünden insanlar katledilmemiş olacaktı.Bilim, sanat, felsefe üreten değerli insanlarla birlikte bugün -fosil yakıt yakmadan- daha temiz bir dünyada yaşıyor olacaktık. Bizim de zekâ seviyemiz bugünkü aptal halimizle kıyaslanmayacak kadar yüksek olacaktı. 

Ve bizi yönetenleri, sevgilimizi, eşimizi, çalışma arkadaşlarımızı doğru seçecek hatalardan sürekli ders almak için uğraşmayacaktık…

Anlayacağınız bu dünyayı da toplumları da uyandırmaya, yanlışları göstermeye çalışan azınlık topu topu %5 onlar da artık yorgun, umutsuz ve bitkin…

Şimdilik her zaman olduğu gibi hoşça kalın, akıl ve beden sağlığınızı korumaya çalışın!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünün Ardından…

UYANIŞ...

Kayıp Nesil...