Meydan kurt görünümlü çakalların eline kaldı!

Meydan kurt görünümlü çakalların eline kaldı!

Günlerdir medyayı sanaldan ya da televizyondan takip ediyorum ve şaşkınlıkla birlikte üzüntü bütün benliğimi kapladı. Bu durum da insan duygularını yazarken kontrol altın da tutmalı zira yazı yazmak bazen başınıza iş açabilir. Ancak yine de öfkeme hâkim olamıyorum ve ağzı dolu okkalı küfürler etmek istiyorum.

Bilirsiniz küfür, aslın da çaresiz, biçare insanların haykırışıdır, ayrıca kendini deşarj etmenin en kolay yoludur.

49 yaşındayım ve ülkemin bu kadar kaos için de olduğunu ilk defa görüyorum.
Her şey hortladı, tarikatlar, sapıklar, yoksulluk, açlık, Türkiye’min kurucusuna nefret, devlet büyüklerinin dengesini yitirdiği egoları, muhaliflerin iktidarı bırakıp, birbirine muhalefetleri…

Gibi… Gibi…

Eskiden bir kaç kaygımız vardı? PKK ve enflasyon hep bu!  

Sıkıyorsa, takkeliler, sarıklılar, kara çarşaflılar orta da cirit atsın. Sıçanlar gibi köşe de bayır da saklanır dururlardı.

Sıkıyorsa bir namert, Ata’mıza dil uzatsın birileri alaşağı ediverir sesini kestirirdi.

Eğer bir bölge de taciz, sapkınlık olmuşsa o bölge halkı ayaklanır, kolluk gücünden önce gerekeni yapar, zaten bunu yapan da kolluk kuvvetine sığınırdı, canını kurtarmak için.

Yetkili hocalarımız kutsak kitabımız da ki güzel ayetleri yorumlar ve İslam dininin ne aydın, ne ileri, ne eşit din olduğunu halka anlatırdı. Ara da yobazı çıkmaz mıydı? Çıkardı elbet, onu da kimse dinlemez ve hukuksal olarak bu yaptığının bedelini öderdi.

Anlayacağınız biz toplum olarak daha tepkili ve otokontrolü sağlayan millettik.

Şimdiyse yobazların sarmalladığı, sinmiş, sanal da kahramanlık yapan bir millete döndük

Nasıl, bir toplumuz ki değerlerimize yapılan bütün saldırıları sineye çekiyor ve bu yobazlar kadar azıcık cesur olamıyoruz.

Nasıl, bir toplumuz ki ülkemin bağımsızlığının elden gidişini, korkak gözlerle takip ediyoruz.

Nasıl, bir toplumuz ki cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye ve Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bu kadar nefret kusuyoruz.  

 Hangi dinden olduğunuz kimseyi ilgilendirmez ki Türkiye’de Müslüman olan kadar gayri Müslüman varken, durup durup Kuran-­­ı Kerim’in o dönem de yazılıp şimdi ki zamana göre yorumlanmayan ayetlerini çarpıtarak halka açıklamanın kime hizmet ettiğini anlamak da güçlük çekiyorum. Din düşmanlığının kime faydası olacak?

Madem bu kadar yazılı kaynaklara biat ediyoruz o zaman Türkiye’de yaşayan herkesin Türk vatandaşı olduğunu unutmayıp Atatürk’ün kılık kıyafet yasasını neden uygulama ihtiyacı duyulmuyor ki yasa çok açık maddeler içermektedir. Ayrıca bu yasaya uymayanlara da ceza-i yaptırım getirilmişken, neden kimse Arap ülkesine dönüştürmeye çalışan ithal teröristlere bir dur! Demiyor?

1920 tarihinde ki ve 1982 tarihin de ki resmi gazeteleri incelerseniz. Özellikle devlet memurlarının kılık kıyafet yönetmenliklerini göre bilirsiniz.

Dedim ya, ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ve Anayasaya uymakla yükümlüyüm ancak Müslüman olmak ve Kuran-ı Kerim’e uymak ve her gün yanlış, yanlı, sapkın açıklamaları duymak ve uygulamak zorunda değilim.

Atatürk’den ne çok korkan varmış? Nasıl bir nefretmiş? Bitmedi..Bitmedi…

Unutmayın! Yerle yeksan olmuş Türk’ün adı onun sayesin de onurlandı…

Unutmayın! O, soyumuz dedikleriniz zaten yok olup gitmişken, nenelerinizin veledi zina doğurmalarını, dedelerinizin uşak olmalarını o engelledi…

Unutmayın! Eğer söz hakkınız varsa kadınlar, insan yerine konuyorsanız hala, her zaman dua etmeniz lazım ona…

Bir umudum vardı,’’yok yahu!’’ Hiç kimse tepki vermese de ‘‘Türkçüler var’’ diye..
Bir umudum vardı ‘‘şehit anaları var’’, ‘‘kız çocuklarının anaları, babaları var’’ ve hatta ‘‘biz Türk Milleti sakiniz ancak değerlerimize dokunulduğun da kükreriz’’ diyordum…

Şimdiyse, değer mi? Kaldı! Ata’ma, toprağıma, bayrağıma, inançlarıma, namusuma dil uzatan uzatana…

O yüzden bu umudum da tükendi. Tanrı ve gelecek nesiller bizi asla affetmeyecek!


Şimdilik her zaman olduğu gibi hoşça kalın akıl ve beden sağlığınızı korumaya çalışın!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dünün Ardından…

UYANIŞ...

Kayıp Nesil...